انجیر میوه ای قرآنی که به آن قسم یاد شده است به دلیل خواص بی نظیر آن که پیشرفت علم ، هر روز بیشتر به ضرورت مصرف آن پی می برد .
انجیر میوهای با طبع گرم و پر خاصیت می باشد از خانواده ی توت ها بوده و میوه گرمسیری می باشد و نسبت به هوای سرد مقاومت بالایی ندارد .
میوه ای با طعمی دلچسب و شیرین که کالری پایینی داشته و چربی ندارد و بهترین گزینه در رژیم غذایی افرادی است که به دنبال لاغری هستند که این میوه می تواند به عنوان میان وعده استفاده شود .
به دلیل دارا بودن املاح و مواد معدنی و هم چنین گروه ویتامین ها سرشار از مواد مغذی برای بدن است .
دارای ویتامین C ، A ، B ، منیزیم ، آهن ، پتاسیم ، منگنز می باشد .
مصرف انجیر به دلیل دارا بودن پتاسیم ، باعث کاهش فشار خون می شود و به دلیل مقادیر بالای کلسیم در این میوه پر خاصیت موجب تقویت استخوان و رشد و تکامل استخوانی می شود کلسیم موجود در انجیر برابر کلسیم موجود در شیر است و از این رو در مقابله با بیماری پوکی استخوان درمان طبیعی خوبی به شمار می رود و نیز ، موجب تقویت عضله می شود لذا مصرف آن برای افرادی که دنبال عضله سازی هستند و انرژی زیادی برای فعالیت ورزشی می خواهند ، مفید می باشد .
مصرف این میوه به دلیل اینکه ملین خوبی است ، از یبوست جلوگیری می کند و به عملکرد روده ها کمک می کند و هم چنین با تقویت دستگاه گوارشی و روده ها ، ریسک ابتلا به سرطان روده را می کاهد .
دارای بتاکاروتن و بنزآلدهید بوده که موجب تقویت دستگاه گوارش می شود و به تنفس کمک می کند .
مصرف انجیر در افرادی که کلسترول بالایی دارند به دلیل پتاسیم بالای آن توصیه می شود چرا که به کاهش فشار خون و چربی کمک می کند .
میوه ای است که برای آبرسانی به بدن کمک می کند و رفع تشنگی می کند .
میوه ای است که هم امگا ۳ و هم امگا ۶ دارد ، بنابرابن برای تقویت سیستم عصبی بسیار کاربرد دارد .
هم چنین برای دردهای ناشی از مشکلات دندان موثر می باشد .
میوه خشک شده انجیر ، از محبوب ترین خریدهای آجیل در کشور ماست که به دلیل خواص فوق العاده آن مصرف زیادی دارد .
انجیر خشک به مانند میوه تازه اش سرشار از فیبر ، کلسیم ، ویتامین های مختلف و مواد معدنی است ، نسبت به میوه تازه آن ، کالری بالاتری دارد . میوه خشک آن ، بیشتر در کنار آجیل ها دیده می شود و منبع مهمی از پروتئین ، پتاسیم و کلسیم می باشد و در بیشتر بیماریها نقش درمانگری دارد در طب سنتی به مصرف آن بسیار توصیه شده است در طب اسلامی به عنوان ملین قوی و درمان امراض گوارشی و روده محسوب می شود .
در احادیث به دلیل خواص بی شمار آن به مصرف آن توصیه شده است .
به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن بخصوص وجود فنول در آن ، در حذف رادیکال های آزاد به مصرف آن تاکید شده است چرا که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود . در یبوست و بواسیر به خوبی درمانگر است .
انجیر خشک مؤثر تقویت سیستم ایمنی بدن بوده و موکیلاژ بالای آن به درمان درد گلو کمک میکند .
انجیر خشک غنی از مواد مغذی و ویتامین ها و منبع عالی از فیبرهایی محلول است با ایجاد سیری طولانی مدت به کاهش وزن کمک می کند .
با دفع استروژنهای مضر از بدن به درمان سرطان سینه کمک می کند هم چنین در ترشح بیش از حد استروژن که باعث مشکلات یائسگی زودتر از موعد ، سرطان تخمدان ، رحم ، افزایش وزن و تغییرات خلقی می شود بسیار کمک کننده می باشد .
طرز تهیه انجیر خشک
به چهار روش تابش مستقیم نور آفتاب ، نخ کردن ، دستگاه خشک کن و فر میوه انجیر را خشک می کنند .
در روش اول ، انجیرهای رسیده و سالم را شسته و بالای انجیرها را یک برش کوچک بزنید و سپس روی ظرفی مشبک یا توری قرار داده تا در معرض هوای آزاد قرار بگیرد .
در برابر نور طبیعی ، خورشید انجیرهای را قرار داده تا به شکل طبیعی خشک شوند .
جهت عدم آلایندگی ، به وسیله حشرات از توری روی انجیرهای استفاده کنید .
بازه زمانی لازم برای خشک شدن انجیرها ، به شدت نور آفتاب و میزان انجیرهایی است که برای خشک شدن در هوای آزاد قرار داده شده است .
معمولا این زمان به شکل تقریبی یک هفته می باشد .
در طول این مدت ، شب هنگام ظرف حاوی انجیرهای را به داخل آورده و مجدد روز بعد در معرض نور آفتاب قرار دهید .
معمولا زمانی که قسمت رویی انجیرها ، حالت خشک شده و چروکیده یافت ، میوه خشک شده است برای اطمینان داخل انجیرها را بررسی کنید تا شیره میوه در آن نمانده باشد .
روس دوم در مواردی است که امکان قرار دادن در معرض مستقیم هوا و آفتاب نباشد ، در محیط های آپارتمانی که دسترسی به حیاط و محفظه بیرونی نیست در دمای شصت درجه سانتیگراد داخل فر هم می شود میوه ها را خشک نمود
انجیرها را روی صفحه مشبک و توری در دمای مذکور داخل فر روشن می گذاریم .
نکته مهم در این روش ، باز گذاشتن در فر تا نیمه برای خشک شدن مناسب انجیرهای چرا که با بسته بودن درب فر انجیرها در دمای بالا خشک شده و قابل مصرف نخواهند بود .
هر نیم ساعت انجیرها را پشت و رو می کنیم تا کاملا خشک شوند .
حدود دوازده ساعت تا سی و شش ساعت زمان لازم است تا انجیرهای به شکل کامل خشک شوند هر هشت ساعت فر را خاموش و مجدد روشن کنید .
بعد خشک شدن ، داخل ظرف درب دار یا وکیوم شده قرار دهید تا از انتقال جریان هوای آزاد در میوه های خشک شده جلوگیری شود چرا که منجر به خرابی آنها می شود .
روش سوم نخ کردن انجیر و آویختن به منظور خشک شدن آن است .
و روش چهارم ، به واسطه دستگاه خشک کن می باشد .
انجیر خشک نخی
انجیر هایی را که برای این منظور آماده کرده این شسته و می گذاریم خشک شوند .
سپس نخ محکم و سوزن آماده می کنیم و مانند دانه کردن تسبیح در نخ انجیرهای را با سوزن به نخ می کنیم ، اول و آخر نخ را گره می زنیم و در محلی مناسب آویزان می کنیم تا در معرض هوای آزاد و نور آفتاب به خوبی خشک شوند .
در این روش معمولا اجاره نمی دهند کاملا میوه خشک شود زمانی که هنوز کمی رطوبت دارد در آرد می غلتانند که به آن انجیر نخی آردی می گویند .
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.